kuasa-minda.jpg
szabadsag.jpg
IMG_9116.JPG
kuasa-minda.jpg

Stressz


MINDIG VAN MEGOLDÁS

SCROLL DOWN

Stressz


MINDIG VAN MEGOLDÁS

ÉRDEKELTE VALAHA IS, HOGY HOGYAN SZABADULHATUNK MEG A STRESSZTŐL ÉS HOGYAN DOLGOZHATUNK FEL NAGYON STRESSZES EMLÉKEKET VÉGLEGESEN? MOST ITT A VÁLASZ. 
NÉZZE MEG AZ M1 TELEVÍZIÓ INTERJÚT ITT. 
 

 

“A Havening technika az érzelmi problémák - például idegesség, félelem, pánik, álmatlanság, étvágytalanság vagy túlevés, levertség, sírásrohamok végleges feldolgozására alkalmazható. Emelett már öt-tíz perces alkalmazása relaxálást eredményez és könnyen megtanulható, bárhol alkalmazható technika. Használjuk iskolákban, cégeknél és élsportolóknál stressz csökkenésre és teljesítmény növelésre.”
— James (Koter) Margaréta, BBC interview

A nagy sikerű MI A BAJ A STRESSZEL? májusi előadás-sorozat véget ért.

A Havening Képzés 2018. októberben kerül sor Budapesten. 

szabadsag.jpg

gyakori kerdesek


GYAKORI KÉRDÉSEK

gyakori kerdesek


GYAKORI KÉRDÉSEK

brain-waves.jpg
Dr Ronald Ruden agykutató, a HAVENING felfedezője

Dr Ronald Ruden agykutató, a HAVENING felfedezője

Mi az a Havening?

Ha feldolgozatlanul maradnak, a nagyon stresszes, megrázó, fájdalmas eseményeknek hosszan tartó, negatív hatásuk van és későbbi nehéz események feldolgozását megnehezítik, a negatív érzelmi és viselkedési spirál részévé válnak, majd később PTSD-t is okozhatnak. 

Sajnos amikor ilyen tapasztalásokon megyük keresztül és nem kezeljük, bizonyíthatóan gyengül vagy akár össze is omlik a későbbi problémákkal történő megbírkózási képességünk.

A Havening Módszer (Amygdala Depotentiation Technique) egy rendkívül hatékony, az idegtudomány (neuroscience) általt tesztelt és bizonyított technika. A mindennapi stressz csökkentésére, az érzelmekkel telt események és a hozzájuk kötődô érzelmi problémák (idegesség, félelem, pánik, étvágytalanság, levertség, sírásrohamok, álmatlanság) végleges feldolgozására alkalmazható. Szintén fantasztikusan jól hasznáható különböző félelmek (repülés, vezetés, beszédek tartása, fóbiák) és rossz szokások megszüntetésére (túlzott evés stb).

És ami a legfantasztikusabb, még beszélnie sem kell rossz emlékeiről ha nem akar, ugyanis a New York-ban dolgozó és kutató Dr Ruden az elmúlt közel két évtized során bebizonyította, hogy a terápia úgy is működik, mert az emlékek aktiválása beszéd nélkül is megtörténik.

Miért nem tudjuk könnyen túltenni magunkat dolgokon?

A titok az emlékeink eltárolásában rejlik. A mindennapi életben emlékeinket az érzékszerveinken keresztül eltárolja az agyunk, és később ezek előhívhatóak. 

Tehát amikor egy szép emlékre gondolunk, általában előjön egy kép arról ami történt és esetleg több részletre is emlékezünk. Lehet, hogy emlékezetünkben eltároltunk egy dalt vagy más hangokat, vagy éppen valamilyen jó illatról vagy ízről jut eszünkbe ami történt.

Azonban amikor valami nagyon stresszes történik velünk, a következményei gyakran életünk végéig kísérnek bennünket.

Sajnos a hosszú évekig tartó terápiás kezelések is sikertelennek bizonyulnak az ilyen események kezelésében, mert az idegrendszerünk 'vészhelyzet' jelzést kap az agytól, ami a testünben stresszes, szorongásos állapotot vált ki. Ez pedig rendkívüli módon, gyakran számunkra észrevétlenül befolyásolja a viselkedésünket, hozzáállásunkat, döntéseinket. 

Ezek az stresszes események nagyon sok részletben tárolódnak el, és bármilyen kis részlet, ami az eseményre emlékeztet, vagy ahhoz hasonló - előidézheti az eseményhez kapcsolódó érzéseket, és akár úgy is érezhetjük magunkat, mintha újra és újra megtörténne velünk, mert az érzések teljesen a hatalmukba kerítenek bennünket. 

A stresszes, fájdalmas eseményhez kapcsolódó emlékek gyakran kényszerítő erővel, váratlanul törnek ránk, olyan mintha újra átélnénk, emlékképeken, ijesztő rémálmokon keresztül.

Panaszok közé tartozhat az alvászavar, ingerlékenység, ilyedősség és az 'elkerülő magatartás' kialakulása, amikor bármilyen hasonló szituációt próbálunk elkerülni vagy megpróbáljuk szőnyeg alá söpörni. Ilyenkor bizonyos esetekben traumás stressz utáni zavarról (PTSD) beszélünk.

A legújabb ideg- és agykutatások az elmúlt két évtizedben kimutatták hogyan lehetséges megváltoztatni ezt a beidegződést. A Havening Módszerek® alkalmazása teljesen megszabadít az múlt érzelmi fogságából és amelyet a korábban említett rossz emlékek okozta tünetegyüttesek kezelésére rendkívül sikeresen alkalmazhatunk. 

Mindannyian tudjuk, hogy az érzékszerveinkre vonatkozó hatások hogyan befolyásolják a viselkedésünknet és gondolkodásunkat. Például gondolj csak egyik kedvenc zenédre, egy tányér húslevesre, vagy egy szeretted ölelésére. Ezek, az érzékszerveidre való hatások miyen érzéseket váltanak ki belőled? Mit gondolsz, ezek a hatások átmenetiek? Vagy mégse?

A brit rendőrtiszt, Richard Oakley, aki keservesen szenvedett a londoni bombázások után, beszélt a Nagy Britanniában tartott Konferencián arról beszélt, hogy a Havening Terápia hogyan változtatta meg az életét. És persze a családjáét. Ezekkel a rendőrtisztekkel is dolgozunk a Havening technikával, ami végre egyre elterjedtebbé válik világszerte, segítve hasonló nehéz emlékekkel küszködő embereket. 

Nagyon sokszor láttam az elmúlt években, hogy milyen hatékonyan működik az agykutási eredményeken alapuló Havening, ami Október 7-8-án végre Budapesten is elérhető lesz mindazoknak, akik maguk segítésére szeretnék használni vagy terapeutaként okleveles képzést szeretnének végezni. 

A legjobb dolog az, hogy ezt a technikát nemcsak emlékek feldolgozására használhatjuk, hanem iskolásokkal, sportbajnokokkal, üzleti vezetőkkel is teljesítmény növelésére, a mindennapi stresszel való megbirkózásra és koncentráció segítésére. 

Szülők is megtanulhatják, hogy sikeresebben tudjanak segíteni gyermekeiknek a mindennapokban és segítsék a gyerek mentális jólétét, hogy az elkerülhetetlen megpróbáltatásokat jobban viseljék az életük során.

Milyen problémákon segít a Havening?

 • viselkedési problémák
 • idegesség
 • álmatlanság
 • sírásrohamok
 • pánik
 • levertség 
 • magabiztossági problémák leküzdése és teljesítmény növelése
 • koncentrálás javítása
 • félelmek - például repülés, vezetés, beszédek tartása
 • fóbiák- magasság iszony, pókok stb.
 • általános stresszoldás munkahelyen, interjúk előtt, iskolában, otthon stb. 
 • traumás emlékekhez kötődő érzelmek feldolgozása és még sok más érzelmi problémán segít

Lehetséges az, hogy az érzékszerveinkre való hatással állandó változást érjünk el?

A Havening Módszerek olyan hihetetlenül hatékony módszerek, amelyek tudományos kutatásokkal bizonyítottan véglegesen megszabadítanak a negatív emlékek hatásától mind pszichológialilag, mind fizikailag. A Havening Módszerek bizonyítottan használhatóak bekódolt erős érzelmekkel vegyülő, stresszes memóriák következményeinek kezelésében, stressz kezelésben és még nagyon sok más esetben, mint például hosszan tartó stressz hatásainak kezelésében, ezek közé tartozik például a krónikus fájdalom. A Havening protocol része az érzékekre ható emberi érintés mint terápiás eszköz, a Havening Érintés®. 

Mi a Havening kezelés eredménye?

A Havening Módszerek segítik az említett stresszes emlékek feldolgozását, mégpedig a legjobb hír az, hogy teljesen véglegesen.  Így az ezzel kapcsolatos tünetek és panaszok lecsökkennek vagy teljesen meg is szűnnek, nagyon gyakran már néhány terápiás ülés alatt. Ez azt jelenti, hogy a stresszes élményre való visszaemlékezés már nem fog érzelmi megterhelést jelenteni. Az eredmény megkönnyebbülés, megnyugvás, a múlt emlékének normalizálódása, megszabadulás az érzelmi fogságból.

Koter Margaréta az egyetlen szaképzett Magyar Havening Terápia Oktató, a terápia felfedezőivel, Dr Ronald and Stephen Ruden-nel és a világhírű Paul McKenna-val Los Angelesben

Koter Margaréta az egyetlen szaképzett Magyar Havening Terápia Oktató, a terápia felfedezőivel, Dr Ronald and Stephen Ruden-nel és a világhírű Paul McKenna-val Los Angelesben

Honnan származik ez a terápia?

A terápia felfedezője Dr Ronald Ruden New York-ban élő neurológus. Testvérével, Dr Stephen Ruden-nel közel két évtizede hasznáják és tesztelik a Havening terápiát a saját praxisukban fantasztikus eredményekkel. Dr Ruden először a 2010-ben kiadott When the Past is Always Present (Amikor a múlt mindig jelen van) című könyvében írt a Havening-ről és különböző használati lehetőségeiről a stresszel kapcsolatos betegségek és traumák kezelésére és azóta világszerte elterjedt a terápia, tavaly már Magyarországra is elérkezett és végre Terapeuta képzésekre is jelentkezhetnek az érdeklődők.


KI NYÚJTHAT HAVENING / ADT KEZELÉST? 

KIZÁRÓLAG TERAPEUTÁK, AKIK A DR RUDEN ÁLTAL JÓVÁHAGYOTT KÉPZÉST ELVÉGEZTÉK. 

A nemzetközi listát itt találja meg: www.havening.org


VAN-E MAGYARORSZÁGON LEHETŐSÉG ARRA, HOGY TERAPEUTA KÉPZÉSEN RÉSZT VEGYEK ÉS OKLEVELET SZEREZZEK? 

Magyarországon még nem történt Terapeuta Képzés, de Magyarország szakképzett oktatója, James Margaréta 2018. Októberre tervezi az első, Dr Ruden által jóváhagyott, oklevelet nyújtó képzést.

A tananyagok fordítása jelenleg folyamatban van és Októberre tervezzük az első tanfolyamot. Részletekért figyelje az oldalt. 


AKI SZERETNÉ ÉRDEKLŐDÉSÉT REGISZTRÁLNI A TERAPEUTA KÉPZÉSRE, ITT TEHETI:

Név *
Név

HOL TALÁHATOK SZAKKÉPZETT MAGYAR HAVENING / ADT TERAPEUTÁT?

Pillanatnyilag, az Magyar terapeuta Skype-on érhető el. Skype elérhetőséghez csak küdjön egy üzenetet.

Ha szeretné megtudni, hogy a Havening Kezelés hasznáható-e az ön problémájára, vagy kérdése van valamivel kapcsolatban, szívesen segítünk. Kollegáink gyorsan válaszolni fognak önnek, csak küldjön egy üzenetet.

IMG_9116.JPG

Visszajelzések


Visszajelzések

 

Visszajelzések


Visszajelzések

 

Mik a visszajelzések a kezelés után?

 

Szakítás utáni kezelés

A páciensünk anyukája írta:

”Januárban a négy fal között, pizsiben érezte magát biztonságban a lányunk. Majd nagynehezen eljutottunk oda, hogy felöltözzön és utcára lépjen. Akkor olyan volt, mint aki reggel magára húz egy cuki Evi jelmezt, este meg leveszi. A szemében, hangjában minden benne volt. Tudtuk hogy hosszú még az út. A kezelés óta visszakerült a bűbája. Él a szeme, a lelke, kellemes a kisugárzása. Megtalálta újra ömagát. Szóval röviden most egy nagyon nagy lépést tett és örülünk neki.”

És a páciensünk ezt írta a kezelés után:

”Tudtam, hogy lehetetlen elfelejteni ami történt, de fájt emlékezni. A Haveninggel megmaradt az élmény, amiből tapasztalatot merítettem és tanultam, de hála a kezelésnek, most már jól vagyok. Úgy érzem, hogy magasabban mozog az energiaszintem és hosszú idő után a kezelés utáni reggel volt az első, hogy nem visszaaludni akartam hanem felkelni és csinálni a dolgom. 

A kezelés segít egyre gyorsabban és egyre jobban a hátam mögé tenni az eseményeket. Most olyan semleges érzés. Reggel, amikor felkelek, akkor valahogy mindig az első gondolataim között volt ez az egész sztori. Ma eszméltem rá, hogy a kezelés óta nem. Amikor bármi olyan tevékenységet végzek, amit megszokásból csinálok, háttérben az agyam gondolkozott és törte magát a dolgokon. Ez is megszűnt. 

Köszönöm Neked. Remélem minél hamarabb, egyre többen megismerik itthon is ezt a módszert.”

Drozdik Evelin, Békéscsaba


 
tumblr_mlsetsKySj1rkz363o4_1280.jpg
 
 

Megszabadulás az erős érzések fogságából

“A bonyolult házasságom, majd válásom után úgy éreztem, hogy végre tovább léptem az életemmel. Legalábbis úgy tűnt. Időről időre erős érzések kerítettek hatalmukba és nem voltam képes felülkerekedni rajtuk. Volt amikor aludni sem bírtam. Egy barátnőm ajánlotta a kezelést, úgyhogy küldtem nekik egy üzenetet. A Haveningről még soha nem hallottam, de gondoltam, kipróbálom, mivel semmi nem használt az érzéseim eltűntetésére már évek óta. A kezelés óta, mintha kicseréltek volna! El sem hiszem a változást! Egy kicsit álmosnak éreztem magam rögtön a kezelés után, de ez gyorsan átváltozott megkönnyebbültséggé.

Persze nehéz csomagot hordozgattam évekig. És végre eltűnt a súlya. Úgyhogy bárkinek ajánlom hogy próbálja ki a kezelést, akinek nehéz ‘érzelmi zsákja’ van vagy olyan érzéseket hordoz, amik nem akarnak eltűnni és nem bír velük megbírkózni, vagy nem tudja magát túltenni valamin. Én nagyon hálás vagyok, köszönöm a segítséget. Remekül érzem magam.”

Tóth Edina, Békés


 
tumblr_mqvsd7ij1c1rkz363o1_1280.jpg
 

"Ez a kezelés megváltoztatta az életemet!

"Az M1-es TV műsor után jelentkeztem a kezelésre. Már egy éve éltem a halál árnyékában, kislányom elvesztése után. Hónapokon át csak sírtam és nem tudtam létezni a mindennapokban. A kezelésen előhoztuk a fájdalmakat, ennek eredményeként másfél óra könnyzáporban telt el. Nagyon fájdalmas volt de így mindent átrendeztünk az emlékek vonalán. A terápia professzionális és nagyon erőteljes hatást gyakorolt. Hazafelé úton végig aludtam, úgy elgyengültem. A következő napok a megfigyeléssel teltek. Magamat figyeltem és a reakciókat. Jól voltam, de vártam hogy rosszabb lesz, hiszen korábban minden más gyógymód után így volt ez! De nem lett rosszabb! Az életem teljesen megváltozott és azonnal, egy kezelés után! 
Azóta csupán pár alkalommal sírtam és a terápia gyakorlásával abba tudtam hagyni a sírást, mélypont nélkül! Csodálatos eredmény!
Persze a gyermekem elvesztése minden pillanatban kísért, de már minden más szintre helyeződött! A terápia esélyt adott a normális életre és minőségileg befolyásolta a minden napjaimat! 
Hála és köszönet a módszert kidolgozónak és a kezelést adó terepeutának!
Köszönöm szépen, Margaréta!"

Gabi Joó, Budapest


 
IMG_9990.JPG
 

5 év sírás ért véget a kezelés után

“5 évi sírás ért véget tegnap a kezelés után. Miután meghalt a férjem, még gondolni sem mertem rá, nemhogy beszélni róla anélkül, hogy sírtam volna. A kezelés után még aznap sikerült hosszasan beszélnem a férjemről és a betegségével kapcsolatos nehézségekről, amikről képtelen voltam beszélni sírás nélkül a kezelés előtt.

A legnagyobb meglepetésemre, nemhogy nem voltam érzelmileg zaklatott álapotban, még azt sem éreztem, hogy uralkodnom kell az érzéseimen vagy bármit is visszatartanom.

Nem is tudom, hogy fejezzem ki milyen hálás vagyok Margarétanak. Soha nem gondoltam, hogy végre lesz egy olyan nap, amikor tudok majd a férjemről beszélni anélkül, hogy sírnék és borzasztó fájdalmat éreznék minden alkalommal. Elég vicces és szinte hihetetlen, hogy Angliába kellett repülnöm, hogy erre megoldást találjak. De a kezelés óta, az élet újra jó és nincs több könnyekbe borult Deborah. Ez csodálatos számomra és hihetetlenül hálás vagyok.”

 

2 hónappal a kezelés után, visszajelzés Deborah-tól:

 “Az életem Isten áldása. Egy színházi előadásban játszok a helyi színházban. Viselhetem a jegygyűrűmet, zokogás és sírás nélkül és csak a szerelmünkre emlékezem. Csak megnyugvás és béke van bennem. Megköszönöm az Istennek, hogy találkoztam Margarétával és segített túltenni magam a sok éven keresztül felhalmozott, feldolgozatlan érzéseken.”

Deborah Clark, Texas, Egyesült Államok


 
 

Beszélnem sem kellett róla és eltűnt! Hihetetlen!

"Mióta az eszemet tudom, ‘kapcsolati problémáim’ voltak. Észrevettem, hogy szinte olyan volt, mintha egy rossz minta ismétlődött volna. Azon tűnődtem, miért mindig a ‘rossz emberekkel’ találkozok. Az önbizalmam szinte sehol sem volt és úgy éreztem, hogy bármit csinálok, soha nem leszek ‘elég jó’ és érdemlek meg egy jó kapcsolatot azok helyett, amikben tengődtem az évek során. Elegem volt.  Ekkor lefoglaltam egy időpontot a klinikán.

Milyen volt? Igazából nagyon érdekes, mert a kezelés során feljött egy emléke valaminek, ami egyszer történt velem, amiről nem akartam beszélni és nagyon jó volt, ugyanis tudtunk ‘tartalom nélkül’ dolgozni. Tehát nem is kellett róla beszélnem. Úgy érzem, hogy már csak egy kezelés is leemelt egy rakás súlyt a vállamról. Fogalmam sincs, hogy működik, de megtapasztaltam - és egy dolgot biztosan tudok - végre szabadnak érzem magam. Nagyon ajánlom bárkinek, akinek érzelmi problémája vagy rossz szokásai vannak. Csodálatos változások történtek a kezelés óta is. köszönöm!”

Nick Kingston, Henley on Thames, Anglia


Amikor a gyerek nem beszél…

“Mi akkor találtuk meg a Klinikát, mikor már úgy tűnt mindent megpróbáltunk a lányunkkal, akinek a viselkedése hirtelen megváltozott és szomorú, bezárkózott lett, nem volt hajlandó beszélni velünk semmirõl, hiába kérdezgettük.

A segítség hatása, amit kapott, a mai napig érezhető. Szinte még mindig el sem hisszük, hogy micsoda változáson ment keresztül mind a hozzáállásában, mind a viselkedésében és igazán hálásak vagyunk Margarétának azért, ahogy ezt sikerült vele elérnie.”

Stephen & Monika West, Cambridge, Anglia


Amikor iszonyodunk valamitől és ez az utunkban áll..

“Csak egy gyors üzenet, hogy megköszönjem a kezelést mielőtt elmentünk nyaralni. Örömmel újságolom, hogy minden nagyon jól ment. A tömegiszonyom nagyon nagy problémát jelentett nekem, de már nem kell aggódnom, leteszteltem Bangkokban és semmi probléma nem volt.

A kezelésen Margaréta segített megnyílni, ami valami olyasmi volt nekem mindig, amit nehéznek találtam. Nagyon tetszett a Havening és az eredmény magáért beszél. Nagyon szépen köszönöm, bárkinek csak ajánlani tudom a kezelést ha valamitől annyira fél vagy iszonyodik, mint én.”

Sue Frampton, Portsmouth, Anglia